Top 4 cele mai lungi zboruri aeriene comerciale

Vom povesti despre cele mai lungi 4 zboruri comerciale din lume. Vei ramane socat cat dureaza si cati kilometri se parcurg pana la destinatia finala pentru cele 4 curse. 

Locul 4

Pentru prima dată în istoria sa, Air New Zealand oferă zboruri directe între Auckland și New York City.

Aceasta ruta va fi lansată pe 17 septembrie 2022 și confirma redeschiderea treptată a Noii Zeelande către turismul global. Noua Zeelanda in perioada pandemiei si-a inchis brutal granitele. Pentru noi toti asta este o veste incredibil de buna. Pentru ca noua zeelandezi sunt in top 3 natiuni care calatoresc cel mai mult. In ultimii 6 ani au venit din Noua Zeelanda in Romania peste 15.000 de turisti in Romania.

Zborurile din Auckland vor fi operate sub numele NZ2, iar cele care vor pleca de pe aeroportul JFK din New York vor fi numerotate NZ1. 

În mod tradițional, numerele de zbor 1 și 2 arata cat de importante sunt cursele respective pentru fiecare companie aeriana . Vor fi trei zboruri  pe săptămână cu un Boeing 787 Dreamliners catre New York si retur. Biletele sunt deja în vânzare pe site-ul ANZ.

Calatoria din Aukland pana in New York dureaza 16 ore, returul din New York va dura 17 ore si 35 de minute 

“Am muncit incredibil de mult în ultimii ani pentru a face aceasta cursa  posibilia “, a spus Foran vicepresendintele companiei apoi a adaugat . “Pentru a ne asigura că clienții ajung la New York cu o senzație de revigorare, ne-am gândit foarte mult la experiența de la bord, iar echipele lucrează non-stop pentru a ne asigura că aceasta este o experiență de zbor extraordinară.”

Locul  3

În prezent, cel mai lung zbor de pasageri din lume se desfășoară între Singapore și JFK cu Singapore Airlines. Acesta parcurge 15 343 de kilometri si petrece aproximativ 18 ore în aer.

Locul 2

O alta ruta lunga este zborul din Perth Australia  pana in Londra, cu compania Qantas. Acest  zbor se reia acum la sfârșitul lunii martie, după o pauză legată de pandemie.

Zborul direct mult visat de Qantas între Sydney și Londra, denumit “Project Sunrise”, va fi un zbor de peste 19 ore care va revendica cu ușurință locul întâi ca distanta parcursa . 

Locul 1

Air Tahiti Nui a efectuat cel mai lung zbor de pasageri programat vreodată – 15.715 kilometri  de la Papeete, Polinezia Franceză, la Charles de Gaulle din Paris – în martie 2020.

În mod normal, acel zbor implica o escală în Los Angeles, dar restricțiile de călătorie au făcut acest lucru imposibil și au determinat compania aeriană să faca întregul zbor fără escală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.