Petra Obiectiv turistic Iordania

Top 10 obiective turistice in Iordania obligatoriu de vizitat

Iordania este o țară situată în Orientul Mijlociu care este cunoscută pentru istoria sa bogată și moștenirea culturală. Acesta găzduiește mai multe atracții turistice care merită vizitate, inclusiv orașe antice, minuni naturale și situri istorice. Iată primele 10 locuri de vizitat în Iordania:

  1. Petra: Petra este un oraș antic situat în partea de sud-vest a Iordaniei. Este cunoscut sub numele de „Orașul Trandafirilor” datorită nuanței roz a pietrei care a fost folosită pentru a construi multe dintre structurile sale. Petra este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii. A fost odată capitala Regatului Nabatean și este cunoscută pentru arhitectura sa tăiată în stâncă. Cea mai faimoasă structură din Petra este Al-Khazneh, sau Trezoreria, care a fost sculptată în stânca în secolul I d.Hr. Alte structuri notabile din Petra includ Mormintele Regale, Teatrul și templul Qasr al-Bint.
Petra Obiectiv turistic Iordania

2. Wadi Rum: Wadi Rum este o vale deșertică situată în partea de sud a Iordaniei. Este cunoscut pentru stâncile sale uimitoare de gresie și nisipurile roșii, care l-au făcut un loc popular pentru drumeții și camping. Zona găzduiește, de asemenea, mai multe sate de beduini, unde vizitatorii pot afla despre modul tradițional de viață al beduinilor. Wadi Rum este un loc minunat pentru a admira stelele din cauza lipsei de poluare luminoasă din zonă. De asemenea, găzduiește mai multe formațiuni stâncoase, cum ar fi cei șapte stâlpi ai înțelepciunii, care au fost numite după T.E. Cartea cu același nume a lui Lawrence.

Pentru vacante reusite in Iordania poti vizita site-ul

Wadi Rum obiectiv turistic Iordania
Wadi Rum obiectiv turistic Iordania

3. Jerash: Jerash este un oraș roman antic situat în nordul Iordaniei. Este cunoscut pentru ruinele sale bine conservate, care includ Arcul lui Hadrian, Templul lui Artemis și Piața Ovală. Orașul a fost fondat în secolul I d.Hr. și a atins apogeul său de prosperitate în secolele II și III d.Hr. Mai târziu a fost abandonată și a fost redescoperită la începutul secolului al XX-lea. Jerash este un loc minunat pentru a afla despre istoria și cultura Imperiului Roman.

Jerash obiectiv turistic Iordania
Jerash obiectiv turistic Iordania

4. Marea Moartă: Marea Moartă este un lac sărat situat în Valea Riftului Iordanului. Este cunoscut pentru conținutul ridicat de sare, ceea ce face posibil ca oamenii să plutească la suprafața apei. Zona găzduiește, de asemenea, mai multe stațiuni și stațiuni balneare, unde vizitatorii pot profita de proprietățile terapeutice ale apei. Marea Moartă este, de asemenea, cunoscută pentru istoria sa bogată, deoarece este menționată în Biblie drept locul în care regele David a fugit de regele Saul. De asemenea, găzduiește mai multe ruine antice, inclusiv rămășițele orașului antic Sodoma și Gomora.

Pentru a vedea cele mai bune hoteluri de vacanta din Iordania – Aqaba

Marea Moarta -Dead Sea obiectiv Iordania
Marea Moarta -Dead Sea obiectiv Iordania

5. Cetatea din Amman: Cetatea este o fortăreață de pe deal situată în capitala Amman. Datează din timpuri străvechi și găzduiește mai multe muzee și ruine antice, inclusiv Templul lui Hercule și Palatul Omayyad. Cetatea oferă vederi panoramice ale orașului și este un loc minunat pentru a afla despre istoria orașului Amman.

Descopera informatii de calitate despre statiunea Aqaba

Orasul Amman Iordania
Orasul Amman Iordania

6. Muntele Nebo este un munte situat în vestul Iordanului, care este menționat în Biblie drept locul în care Moise a văzut Țara Făgăduinței. Este o atracție turistică populară și este un loc minunat de vizitat pentru oricine este interesat de istorie sau religie. Muntele Nebo găzduiește o mănăstire și o capelă care au fost construite în secolul al IV-lea d.Hr. Muntele oferă vederi panoramice ale Țării Sfânte și este o destinație populară pentru pelerini. De asemenea, găzduiește mai multe ruine antice, inclusiv rămășițele unei bazilici și o podea de mozaic care înfățișează scene din Biblie. Muntele Nebo este un loc frumos și liniștit de vizitat și este un loc minunat pentru a afla despre istoria și semnificația muntelui.

Muntele Nebo obiectiv turistic Iordania
Muntele Nebo obiectiv turistic Iordania
  1. Al-Maghtas este o atracție turistică situată în Iordania care este considerată unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj creștin din lume. Se crede că este locul botezului lui Isus, deoarece este menționat în Biblie drept locul în care Ioan Botezătorul L-a botezat pe Isus. Al-Maghtas este situat pe malul de est al râului Iordan, lângă orașul Betania-dincolo-Iordania. Este o destinație populară pentru pelerinii creștini și este, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl include mai multe biserici, mănăstiri și alte clădiri religioase care au fost construite de-a lungul secolelor. De asemenea, găzduiește câteva ruine antice, inclusiv rămășițele unei bazilici bizantine și un pod roman. Al-Maghtas este un loc frumos și liniștit de vizitat și este un loc minunat pentru a afla despre istoria și semnificația creștinismului.
Al-Maghtas obiecti turistic Iordania
Al-Maghtas obiecti turistic Iordania

8. Umm Qais este o atracție turistică situată în nordul Iordaniei. Este un oraș antic care a fost odată cunoscut sub numele de Gadara și a fost un important centru de cultură și învățare în Imperiul Roman. Umm Qais este cunoscut pentru ruinele sale bine conservate, care includ rămășițele unui amfiteatru, un forum și mai multe temple. De asemenea, găzduiește mai multe muzee și centre culturale, unde vizitatorii pot afla despre istoria orașului. Umm Qais este situat pe un deal, cu vedere panoramică la Valea Iordanului, la Marea Galileii și la Înălțimile Golan. Este un loc minunat de vizitat pentru oricine este interesat de istoria antică sau arheologie.

9. Castelul Ajloun este o atracție turistică situată în nordul Iordaniei. Este un castel care a fost construit în secolul al XII-lea d.Hr. și a fost folosit pentru a apăra regiunea împotriva invaziilor cruciaților. Castelul este situat pe un deal și oferă vedere panoramică la zona înconjurătoare. Este o destinație populară pentru turiști și este cunoscută pentru ruinele sale bine conservate, care includ o moschee, o capelă și alte câteva clădiri. Castelul Ajloun este un loc minunat de vizitat pentru oricine este interesat de istoria medievală sau arhitectura castelului. Este, de asemenea, un loc popular pentru picnicuri și drumeții și este un loc frumos pentru a vă bucura de în aer liber.

Castelul Ajloun obiectiv turistic Iordania
Castelul Ajloun obiectiv turistic Iordania

10. Madaba este un oraș situat în centrul Iordaniei, care este cunoscut pentru istoria sa bogată și moștenirea culturală. Este o destinație turistică populară datorită numeroaselor sale atracții, inclusiv biserici, muzee și ruine antice. Unele dintre atracțiile turistice notabile din Madaba includ:

Madaba obiectiv turistic Iordania
Madaba obiectiv turistic Iordania

10.1. Biserica Sf. Gheorghe: Această biserică este cunoscută pentru mozaicurile sale superbe bizantine, care înfățișează scene din Biblie. Este considerată una dintre cele mai vechi biserici din Iordania și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

10.2. Parcul Arheologic Madaba: Acest parc găzduiește mai multe ruine antice, inclusiv rămășițele unui teatru roman și mai multe biserici. Este un loc minunat pentru a afla despre istoria Madaba și a zonei înconjurătoare.

10.3. Harta Madaba: Aceasta este o hartă mozaică a Țării Sfinte care a fost creată în secolul al VI-lea d.Hr. Este considerată una dintre cele mai vechi hărți ale regiunii și este o atracție populară pentru turiști.

10.4. Muzeul Madaba: Acest muzeu este situat în orașul vechi Madaba și găzduiește o colecție de artefacte și exponate care oferă o privire de ansamblu asupra istoriei și culturii Madaba.

10.5. Izvoarele termale Ma’in: Aceste izvoare termale sunt situate în Cheile Ma’in, care este la o scurtă călătorie cu mașina de Madaba. Sunt cunoscuți pentru proprietățile lor terapeutice și sunt o destinație populară pentru turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.