Statiunea si plaja Kamari din Santorini

Statiunile si plajele din Perissa si Kamari

Perissa si Kamari sunt printre cele mai cautate plaje din insula Santorini. Unicitatea acestor statiuni si plaje consta in cateva aspecte care nu le regasiti nicaieri inclusiv in Santorini

Statiunile si plajele din Perissa si Kamari

Elementul principal este accesul usor la plaja. Plajele din Santorini sunt greu accesibile sau nu exista. O plaja superba , dar greu accesibila este Plaja Akrotiri cu nisip rosu.

Cele 2 plaje Perissa si Kamari surprind in primul rand prin culoarea neagra a nisipului. Acest nisip s-a creat datorita eruptiei vulcanice ce a dus pana la desprinderea de Insula Santorini a vulcanului ce a erupt in jurul anului 190 i. Hr.

Cauti vacante in Santorini cu avionul ?

Cauti vacante in Santorini cu avionul ?

Coloritul exotic al plajelor din Perissa si Kamari atrag mereu curiosi sa incerce un bronz pe o plaja de culoare neagra. In perioada sezonului de vara este recomandat sa aveti papuci in picioare, pentru ca nisip devine extrem de fierbinte si iti poate arde talpile.

O mare parte din hotelurile din Kamari sunt amplasate chiar pe plaja statiunii. In Kamari si Perissa de-a lungul plajei se afla o strada pietonala plina de magazine si restaurante, taverne ce incearca sa te convinga sa le treci pragul.

Vezi cele mai bune 10 restaurante din Santorini

Gasesti aici meniuri pentru 2 persoana chiar si la 20 euro/ familie. Pe timpul zilei daca vrei sa ai acces la plaja trebuie sa platesti sezlongul si umbrela. Costul inchirierii unui sezlong si o umbrela 7-10 euro, in care ai inclus si un cocktail din partea casei.

statiunea-kamari-santorini-grecia

Informatii suplimentare despre statiunile si plajele din Perissa si Kamari

Stațiunea Perissa din Santorini este situată pe coasta de est a insulei și este cunoscută pentru plaja sa cu nisip negru și pentru apele cristaline. Perissa este o stațiune populară pentru turiști datorită ofertei sale variate de cazare, restaurante și baruri, precum și pentru sporturile nautice pe care le oferă.

Plaja Perissa

Plaja din Perissa are o lungime de aproximativ 7 km și este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Santorini. Este dotată cu șezlonguri și umbrele de soare și este ideală pentru plajă, înot și snorkeling. De asemenea, stațiunea Perissa oferă o varietate de sporturi nautice, cum ar fi jet-ski, windsurfing și parasailing.

 

Stațiunea Kamari este situată pe coasta de est a insulei Santorini, la aproximativ 8 km sud-est de capitala Fira. Kamari este cunoscută pentru plaja sa cu nisip negru, pentru restaurantele și tavernele sale tradiționale și pentru oferta sa culturală.

Plaja Kamari

Plaja din Kamari este una dintre cele mai mari plaje din Santorini, cu o lungime de aproximativ 5 km, fiind ideală pentru plajă, înot și sporturi nautice. De asemenea, Kamari oferă și o varietate de activități culturale, cum ar fi vizitarea sitului arheologic de la Thera, vizitarea muzeului preistoric de la Thera și vizitarea Mănăstirii Prophet Elias, care oferă o priveliște panoramică asupra insulei. Stațiunea Kamari este o destinație populară pentru turiștii care caută un amestec de plajă, cultură și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.