Statiunea Obzor Bulgaria

Obzor este o statiune recomandata pentru cei care cauta liniste, intimitate, o plaja excelenta (nisip fin, mare limpede, intrare lina in mare), servicii de calitate a hotelurilor.

Statiunea Obzor este o statiune micuta din sudul litoralului bulgaresc situata intr-un golf, aflata la 65 km sud de Varna si 40 km nord de Nessebar.

Obzor este una dintre cele mai vechi asezari trace de la malul marii, cunoscut sub numele de Navlohos. Ulterior, grecii fondat aici Heliopolis (Sunny Town) in secolul 1 i.en. Romanii au construit aici un templu al lui Jupiter si o fortareata pentru a proteja rutele comerciale maritime între Constantinopol si Dunăre. Mai tarziu, bulgarii construit aici cetatea Kozyak, din care ramasitele sunt situate la o distanta de aproximativ 3 km de Obzor. In timpul Imperiului Otoman, satul Gyozeken (Obzor in turca) a fost construit pe aceste meleaguri.

 

In partea de jos se poate observa o harta cu cele mai importante obiective istorice din Obzor.

 

Excursiile optionale ce se pot organiza daca esti venit in vacanta in Obzor sunt: site-ul arheologic din Byala, Capul Atanas, Capul Emine (farul si ruinele unei cetati medievale), sanctuarul trac linga fortareata Emona (Aemon, numele antic al muntilor Balcani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.