Statiunea Nessebar Bulgaria

Nessebar este in acelasi timp: oras, statiune si monument istoric. Plajele cu cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, vecinatatea cu orasul istoric, fac ca statiunea Nessebar sa fie numita in mod constant „Dubrovnik al Bulgariei”.

 
Statiunea Nessebar se fla intre Varna si Burgas, la 5 km sud de statiunea Sunny Beach si la nord de orasul-statiune Pomorie.

 
Orasul Nessebar a fost fondat pe locul unei asezari stravechi de pescari de pe vremea tracilor, cu mnumeroase influente ale culturilor grecesti si romane, dar si bizantine sau bulgare, istoria sa numarand peste 5 secole.

 
Nessebar are in jur de 40 biserici, fiind orasul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume. Turistii se pot retrage de asemenea in umbroasele muzee sau stradutele inguste pline de case cu un etaj si jardiniere cu flori.
 

In partea de jos se poate observa o harta cu cele mai importante obiective istorice din Nessebar .

 

Excursiile optionale ce se pot organiza daca esti venit in vacanta in Nessebar sunt: Castle Diamanti, Captain Pavel si Panayot Mouskoyani care gazduiesc expozitii etnografice, portile orasului, ruinele zidurilor cetatii, baia turceasca si moara de vant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.