Razboi insula Kos

Razboi in insula Kos de Paste

In insula Kos ce apartine Greciei de Paste incepe in fiecare an un razboi cu rachete artizanale intre Biserica Sfanta Maria si Biserica Sfantul Marcu. Ca pozitionare geografica Insula Kos este mai aproape de Turcia decat de Grecia.

De ce se bat cele 2 biserici, ce au de impartit ?

Sunt 2 legende care vorbesc despre inceputurile acestui conflict.

La inceputul secolului XIX, cand armatele otomane au ocupat insula Kos , acestia au capturat turnurile grecilor. Insa grecii pentru ca nu au acceptat infrangerea au creat  rachete artizanale cu care sa-i sperie pe turci. Surprinzator rachetele au avut efect si i-au speriat pe turcii aflati pe insula.

A doua legenda spune ca in timpul ocupatiei otomane, acestia au interzis sarbatorirea Pastelui de catre greci. 2 biserici au hotarat atunci sa porneasca un razboi fals cu rachete artizanale pentru a-i tine departe pe turci de bisericile lor.

Turcii s-au speriat de violenta brusca aparuta dintr-o data si i-au  lasat in pace pe greci. Acestia putand sa sarbatoreasca linistiti Pastele sub focul de rachete artizanale.

Daca vrei sa mergi in insula Kos gasesti cele mai bune oferte de vacanta cu avionul

In momentul de fata anual mii de turisti vin in insula Kos in perioada Pastelui pentru a urmari conflictul dintre cele 2 biserici.
Oamenii stau in biserica in noaptea de Paste asculta slujba si urmaresc explozia rachetelor in turnurile bisericilor. Razboiul dintre cele 2 biserici dureaza aproape 18 de ore. Incepe pe timpul zilei si se termina tarziu in noapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.