Obiective turistice Hurghada |Vacanta Hurghada |Sejur de vis Egipt

Obiective turistice Hurghada, Egipt

Principala atractie pentru care turistii pasesc in Egipt, este reprezentata de Obiective Turistice Hurghada, acestea fiind unice in lume, Piramidele reprezentand una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice.

Obiective turistice Hurghada

Obiective turistice Hurghada

Hurghada sau Paradisul acvatic, este renumita pentru plajele sale superbe, cu nisip fin, apa cristalina, pentru reficul de corali, dar si pentru renumitele monumente istorie care au starnit mii de controverse. Egiptul este detinatorul unei comori deosebite si unice, alcatuita din situri antice, monumente, ale unei culturi vii si ale unui cadrul natural deosebit de frumos. Egiptul reprezinta locul de plonjare in trecutul faraonilor. Multe atractii turistice, nu se afla in Hurghada, dar aceasta poate fi locul de plecare in vizitarea acestora. Vacanta Hurghada nu este completa fara vizitarea celor mai frumoase obiective turistice din Egipt. Acestea nefiind aproape de Hurghada, excursiile se intind pe o perioada mai mare de timp.

vacanta hurghada egipt

Vezi ofertele noastre de vacanta in Hurghada Egipt

Vezi oferte pentru Vacanta Hurghada.

Cele mai importante obiective turistice Hurghada, Egipt

In sejur Hurghada poti vizita:

  1. Cairo si Piramidele

Cairo reprezinta capitala Egiptului si locul care arata a oras, este dezvoltat iar acest lucru se regaseste in peisaj. Cairo adaposteste renumite obiective turistice.

Piramidele din Giza reprezinta una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice, fiind considerata cel mai important obiectiv turistic din Egipt. Aceastea reprezinta simbolul tarilor africane, pline de mister si arata lupta victorioasa pe care o au cu timpul, fiind conservate foarte bine.

Nu stii ce hotel sa alegi? Citeste si Top-ul celor mai bune 15 hoteluri Hurghada

Photo Piramidele din Giza

Photo Piramidele din Giza

       2. Sfinxul

A fost contruit acum aproximativ 4000 de ani din calcar, acesta sta de paza in fata piramidelor, iar infatisarea sa respectiv un trup de leu cu cap de femeie, ascunde o identitate mistica.

Photo Sfinx

Photo Sfinx

        3. Luxor

Acesta este un oras pe malurile Nilului, gasindu-se pe teritoriul sau una din cele mai importante descoperiri arheologice din Egiptul Antic. In templul Luxor se afla cel mai inalt obelisc din Egipt.

Majoritatea hotelurilor din Hurghada ofera servicii de All Inclusive. Citeste si Hoteluri All Inclusive Hurghada

Photo Luxor

Photo Luxor

        4. Valea Regilor

In Valea Regilor se gasesc morminte ale faraonilor din dinastiile 18,19 si 20, acestea acoperind peste 500 de ani de domnie. In prezent se gasesc 63 de morminte din care 26 apartin faraonilor. Cei mai mari faraoni ingropati aici sunt: Ramses I, Ramses III, Ramses IX, Thutmoses III si chiar vestitul Tutankhamon.

Photo Valea Regilor

Photo Valea Regilor

  1. Templul Reginei Hatshepsut

Este una din cele mai frumoase si impunatoare constructii din Egipt. Acesta se afla la poalele muntilor, intr-un cadru natural deosebit. In templu se gasesc statui ale reginei sub forma unui barbat cu barba si cu coif de faraon.

Citeste si despre Plaje Hurghada.

Nu rata urmatoarele obiective turistice

Photo Templul Reginei Hatshepsut

Photo Templul Reginei Hatshepsut

  1. Templul din din Karnak

Este unul din cele mai deosebite obiective turistice din Egipt. Grandoarea sa prin imensele coloane, intruchipeaza cat de grandios era Imperiul Egiptean.

Photo Templul din din Karnak

Photo Templul din din Karnak

  1. Muzeul Egiptean de Antichitati

Este cu sigurata unul din cele mai impresionante muzee din lume. In cele 107 camere, adaposteste un patrimoniu fabulos de peste 120.000 de artefacte. Celebra este Masca de Aur a lui  Tutankhamun.

Photo Muzeul Egiptean de Antichitati

Photo Muzeul Egiptean de Antichitati

  1. Bazarul El-Dahar

Se afla in cartierul El-Dahar din Hurghada, fiind o piata colorata in care gasesti tot ce iti trece prin cap.

Vrei sa incerci un restaurant traditional? Top 10 restaurante recomandate Hurghada

Photo Bazarul El-Dahar

Photo Bazarul El-Dahar

  1. Acvariul Red Sea

Este locul in care poti vedea minunata lumea marina care populeaza Marea Rosie. Aici gasim peste exotici si locurile in care pot fi gasiti facand  snorkeling sau scuba diving.

  1. Dolphin World

Acesta este locul in care morsele, lei de mare, delfinii se simt ca acasa, facand show-uri impresionante, tot aici aveti sansa sa inotati cu delfini.

Photo Dolphin World

Photo Dolphin World

  1. Moscheea Al Mina

Aceasta este un adevarat paradis arhitectural, aceasta fiind unica si spectaculoasa. Este considerata cea mai mare moschee din Hurghada cu doua minarete inalte de zeci de metrii.

Photo Moscheea Al Mina

Photo Moscheea Al Mina

  1. Eldahar Market (Piata de fructe)

Este spectaculoasa pentru europeni, este plina de tarabe cu fructe si legume: banane, smochine, mango, curlame si diferite legume. Tarabele si produsele sunt mai neingrijite, peste stand la temperaturi ridicate +30 grade C.

Photo Eldahar Market (Piata de fructe)

Photo Eldahar Market (Piata de fructe)

Nu uita sa faci in Hurghada!

  1. Snorkeling
  2. Jeep Safari in desert
  3. Plimbari cu vaporul
  4. Obiectivele turistice
  5. Degusti preparate traditionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.