Vacanta Roma Plecare din Constanta

Afla secretele Vaticanului, plecare din Constanta

Descopera secretele Vaticanului

PLECARE DIN CONSTANTA

VACANTA ROMA AVION + CAZARE 23-27 MAI

190 EURO/ PERSOANA/ 4 NOPTI/ 5ZILE

 

Papa a fost de sex feminin. De-a dreptul tulburatoare, ravasind istoria Vaticanului, este povestea Papesei Ioana. Pe la anul 850, viitoarea Papesa s-ar fi travestit, pentru a-si urma iubitul la Roma.

A devenit preot si, mai târziu, a fost aleasa Papa, de catre episcopi. Dupa ce a ocupat câtiva ani scaunul papal, aceasta a dat nastere unui copil, in timpul unei procesiuni ar fi fost atacata si ucisa, de catre de multimea furioasa.

S-a scris si creat un film ce vorbeste despre aceasta poveste teribila.

BILETE DE AVION

PLECARE 23 mai Constanta – Roma Fiumicino 08.00-09.20

INTOARCERE 27 mai Roma Fiumicino- Constanta 10.50-14.05

Bagaj de mana 10 kg/persoana

CAZARE ROMA

HOTEL ALBERGO ATHENA 3*

Perioada 23-27 mai/ 4 nopti 5 zile

CAMERA DUBLA

TARIF 190 EURO/ PERSOANA – plata integrala in momentul rezervarii

sau

TARIF 208 EURO/PERSOANA – plata partiala –

In momentul rezervarii -160 euro/ 2 pers

Pana pe 15 mai diferenta de 256 euro/2 pers

In momentul trimiterii newsletterului mai sunt 4 locuri disponibile.

INFORMATII HOTEL

Hotel Albergo Athena se află la câțiva pași de Universitatea La Sapienza din Roma și pune la dispoziție camere cu baie proprie, aer condiționat și frigider.

Oferă, de asemenea Wi-Fi gratuit .

Hotelul Albergo Athena este administrat de o familie, la 10 minute de mers pe jos de gara Roma Tiburtina şi de stațiile de metrou Bologna și Policlinico.

Autobuzele către gara Roma Termini circulă în mod regulat.

Tiburtino este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de explorarea centrului istoric, puncte de atracţie antice și monumente.

TARIFUL INCLUDE

– bilete de avion dus intors si bagaj de mana 10 kg

– cazare 4 nopti hotel 3*

TARIFUL NU INCLUDE

– taxa de oras 4 euro/pers/noapte.

Taxa se achita la hotel. Tarif total pentru 2 persoane 32 euro.

– bagaj de cala

capela-sixtina-si-michelangelo
Povestea Papesei Ioana este dezmintita de istoricii oficiali ai Vaticanului, Dar in sprijinul ei ramâne Sedia Stercoraria, un ciudat scaun de marmura gaurit.

Se spune ca fiecare nou Papa este obligat, inainte de investitura, sa se aseze pe acest scaun pentru o… palpare care sa-i determine sexul. Dupa inspectie, cardinalul care o efectueaza exclama: Duos habet et bene pendentes („Are doua si atârna cum trebuie”).

Acest scaun este o confirmare ca se sufla si in iaurt dupa ce s-au “ars” cu Papesa Ioana.

Fara aceasta confirmare, celebrul Habemus Papam! nu are valoare…

O alta confirmare a existentei Papesei Ioana este faptul in perioada anului 850 este scris un nume in Cartea Anuala a Papilor care a fost sters ramanad doar data.

Se spune ca Michelangelo pe linie genealogica s-ar trage din pruncul nascut de Papesa Ioana, de aceea se spune ca Capela Sixtina este Lucrarea Domnului nu a lui Michelangelo.

Curajul si credinta lui Michelangelo in divinitate a dat o imagine noua asupra divinitatii. Michelangelo a avut o viziune asupra divinitătii complet diferită de picturile religioase
din vremea sa. El l-a pictat pe Dumnezeu plutind, cu barba lungă si albă fluturând în aer.

Până la el, Dumnezeu era reprezentat printr-o figură demnă si severă, stând neclintit pe un tron. Michelangelo a renuntat si la vestmintele pretioase cu care era de obicei pictat Dumnezeu, alegând o haină simplă si albă.

Acesta a pictat doar tavanul Capelei Sixtine intre 1508 – 1512.

 

Capela Sixtina Rroma Italia

 

In anul 1535, papa Paul al III-lea Farnese hotaraste pictarea peretelui de deasupra Altarului, lasat initial liber. Artistul incepe zugravirea scenei numita “Judecata de Apoi”, la care va lucra asiduu vreme de sase ani, terminand-o in anul 1541.

Personajele din aceasta scena sunt imense, foarte multe dintre ele fiind ingrozite si infiorate de duhurile rautatii. In partea superioara a scenei cu Judecata de Apoi, in partea dreapta, Bartolomeu isi tine in mana pielea, aceasta fiind un auto-portret al artistului.

Chiar si Fecioara Maria, aflata in stanga Judecatorului este infatisata ca fiind infricosata de scena si momentul acesta. Majoritatea personajelor sunt zugravite goale.

Astfel, in ziua de 31 octombrie 1541, cand Papa dezveleste lucrarea, toti vor ramane blocati inaintea acesteia. Efectul nu a fost cel scontat, astfel artistul este acuzat de imoralitate si blasfemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.