Statiunea si Plaja Akrotiri, Santorini, Grecia

Statiunea si Plaja Akrotiri sunt amplasate in zona de sud a insulei Santorini.

Bogatia si atractiile principale ale acestei statiunii sunt

Statiunea si Plaja Akrotiri, Santorini

Plaja din Akrotiri are o culoare rosie.  Este o plaja exotica prin coloritul nisipului, pe plaja sunt amplasate sezlonguri si umbrele. Trebuie tinut cont ca plaja este din pietricele si nisip, este recomandat sa aveti incaltari, papuci de plaja atat pe plaja cat si cand intrati in apa marii Mediterane.

 

Plaja rosie Santorini Plaja Akrotiri

Plaja rosie Santorini Plaja Akrotiri

 

 Castelul Grecesc din Akrotiri, Santorini

Castelul Akrotiri a fost construit in anul 1335 si a purtat numele de Punta  Castelii si apoi La Ponta. In italiana medievala La Ponta insemna „varful”.

Ducele de Nikos Sanudos a donat familiei Gozadini aceasta locatie, chiar daca turcii au ocupat insula, familia Gozadini a reusit sa pastreze turnul (Goulas)  pana in anul 1617. Turnul si Castelul Akrotiri s-a pastrat destul de bine pana la cutremurul din anul 1956 cand s-a deteriorat destul de rau . In statiunea Akrotiri sunt 2 turnuri (Goulas) unul in perimetrul statiunii, si unul ceva mai indepartat.

In aceasta perioada Castelul Akrotiri a a renascut din 2012 cand in interiorul acestuia s-a amenajat un muzeu si un atelier de instrumente muzicale traditionale.
Daca te hotarasti sa iti iei un sejur in Akrotiri, Santorini te poti bucura in perioada sezonului de vara marti si vineri de nopti superbe cu muzica variata de pe tot mapamondul.

Castelul Akrotiri Santorini

Castelul Akrotiri Santorini

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *