Parcul Güell – grădina fantezistă a Barcelonei,14-17 iulie, avion, 332 euro/pers

Parcul Güell – grădina fantezistă a Barcelonei

Pe un deal pleşuv din apropierea Barcelonei, un conte bogat a visat să construiască o zonă rezidenţială deosebită, ferită de poluarea şi aglomeraţia centrului industrial. Era începutul secolului XX. Dar planurile nu au fost duse până la capăt, iar nobilul s-a mulţumit să accepte că afacerea sa eşuase. Din fericire însă, grădina imaginată de arhitectul Antoni Gaudí şi deja amenajată pe deal s-a transformat în cea mai frumoasă fantezie de verdeaţă a oraşului şi, poate, a lumii: Parcul Güell.

 Lumea utopică al Parcului Güell

Spre parcul lui Gaudí, străduţele înguste ale Barcelonei urcă pieziş, strecurându-se printre vile cu iederă înflorită şi palmieri cu frunze răsfirate în soare. Şi, dintr-odată, ca o plăsmuire copilărească, un zid din piatră gălbui se lungeşte sub copaci şi se uneşte cu o căsuţă de aceeaşi culoare, a aluatului de turtă dulce cu scorţişoară. Lângă, un alt castel mic, cu turn înalt, smălţuit, având dreptunghiuri albe şi albastre, pare a da de ştire cum că norii şi cerul zilelor senine au împărţit frăţeşte olanele acoperişului.

Intrând pe poarta parcului, te nimereşti între casa vrăjitoarei şi casa copiilor din povestea lui Hänsel şi Gretel, sub vraja imaginilor din basmele spuse odinioară de bunicii cei dragi. Cea din dreapta, cu vârful acoperişului în formă de ciupercă, seamănă cu un mic palat decorat cu bomboane dulci şi colorate; nimic ce să amintească de vrăjitoarea cea rea. De aici veghează paznicii parcului, iar la parter urmează a fi organizată o expoziţie.

Casa din dreapta, semeţ ridicată, are ferestre mari la parter şi creneluri înflorate, pentru o faţadă veselă şi primitoare. O cruce dublă a fost aşezată în vârful turnului. Casa copiilor din poveste poate fi explorată în interior, fiindcă magazinul pe două etaje oferă spre vânzare albume, cărţi poştale, ghiduri de călătorie, bijuterii şi încă alte multe mărunţişuri atrăgătoare.

 ” Este un loc plin de poveste, ce trebuie vizitat cu drag.Trebuie sa imortalizezi amintirile, in fotografi reusite.”

Barcelona-and-vicinity-179992-smalltabletRetina

VARA IN BARCELONA

Perioada City Break: 14-17 Iulie 2017
332 euro/pers

BILETE DE AVION

Orar de zbor

Plecare 14 iulie Bucuresti-Barcelona 07.45-10.05

Intoarcere 17 iulie Barcelona-Bucuresti 19.05-23.15

Pret pachet: 332 euro/pers loc in camera dubla

CAZARE DUBAI

 

Hotel Amrey Sant Pau (notat cu 8.2)

-este situat la 3 km fata de centru orasului

-oferă un transfer gratuit la Plaja Jumeira. Acesta dispune de un spa, de un centru de fitness şi de o terasă pe acoperiş ce oferă vederi de anvergură.

Perioada: 14-17 iunie, 3 nopti

Masa: mic dejun

Tip camera: dubla standard

CONDITII DE PLATA : se achita 250 euro in momentul rezarvarii, restul urmand sa fie achitat cu 21 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse:
– 3 nopti cazare cu mic dejun
– bilet avion cu taxe de aeroport
– bagaj de mana 10 kg

Servicii neincluse:
-bagaj de cala
– taxa de oras – se achita la receptia hotelului
– transfer aeroport-hotel-aeroport
– asigurare medicala
– cheltuieli personale

Tarifele sunt valabile in limita disponibilitatii locurilor la avion si a ofertelor date de hotel

NOTA:


Tarifele pot suporta modificari in functie de locurile disponibile in momentul efectuarii rezervarilor.Biletul este nerambursabil.
Schimbarile de data, nume si ruta se pot efectua doar cu taxe suplimentare pentru biletele de avion.
Pasagerii care nu s-au prezentat la zbor in limita de timp impusa de companie, indiferent de motiv, sunt considerati “no show” si pierd segmentul de calatorie respectiv, neavand dreptul la niciun fel de rambursare.
Cazarea permite anulari sau modificari in functie de politica fiecarui hotel.

Pentru nelamuriri si informatii suplimentare, va raspundem cu cea mai mare placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.