Obiective turistice Tunisia |Vacanta Tunisia |Sejur de vis Tunisia

Obiective turistice Tunisia

Vacanta Tunisia le are pe toate, plaje, soare, mare, dar si Obiective turistice Tunisia impresionante si pline de cultura si istorie.

Obiective turistice Tunisia

Obiective turistice Tunisia

Vacanta Tunisia reprezinta un pachet plin de surprize, si are multe de oferit celor ce doresc sa se aventureze pe tarmurile sale nisipoase. Aceasta abunda in dune de nisip saharian, o bogatie culturala specifica Africii de Nord, ruine antice incarcate de istorie, orase vechi si noi, toate intr-o structura numita Vacanta Tunisia.

Vezi Oferta Vacanta Tunisia.

Tunisia reprezinta o destinatie extrem de bogata, care satisfice atat dorinta de relaxare pentru iubitorii de plaja, soare si caldura dar si a celor care vor sa exploreze intreaga tara si sa cunoasca in intregime surprizele inedite oferite de aceasta.

vacanta tunisia

Vezi ofertele noastre de vacanta Tunisia

Tunisia in trecut a fost granarul Romei, iar bogatiile culturale pe care romanii le-au imprentat in aceasta destinatie reprezinta un motiv suficient pentru a vizita acest taram.

Sejur Tunisia nu este complet fara obiectivele sale turistice incarcate de istorie si cultura, care ii dau specificitate si diversitate. Vacanta Tunisia este o combinatie ideala intre relaxare, istorie, cultura.

Cele mai importante obiective turistice Tunisia

Printre cele mai importante obiective turistice din Vacanta Tunisia enumeram:

 1. Amfiteatrul El Djem

Amfiteatrul reprezinta atractia principala din orasul El Djem. Aceasta relicva romana foarte bine conservata reprezinta una dintre cele mai bune exemple de amfiteatre. Poti urca pana la cele mai inalte niveluri si il puteti explora in toata spendoarea sa.

Tunisia este recunoscuta pentru frumusetea plajelor sale. Citeste si despre Plaje Tunisia.

Photo Amfiteatrul El Djem

Photo Amfiteatrul El Djem

 1. Muzeul Bardo

Reprezinta un muzeu de top in intreaga Africa de Nord, care adaposteste una din cele mai de pret colectii de mozaicuri din intreaga lume. Reprezinta un model de maiestrie antica.

Photo Muzeul Bardo

Photo Muzeul Bardo

 1. Djerba

Insula Djerba reprezinta o evadare intr-o plaja exotica, cu peisaje superbe. Orasul Houmt Souk este recunoscut pentru arhitectura caselor de culoare alba.

Photo Djerba

Photo Djerba

 1. Marele Erg Oriental

Desertul Sahara se intinde pe o mare parte din teritoriul Tunisiei, iar cel mai frumos coltisor al acestuia este reprezentat de Erg Oriental. Dunele de aici sunt ideale pentru plimbari cu camila si pentru a admira apusurile de soare.

Cauti un hotel bun? Sau unul cu All Inclusive? Citeste Top 15 cele mai bune hoteluri Tunisia sau Hoteluri All Inclusive Tunisia.

Photo Marele Erg Oriental

Photo Marele Erg Oriental

 1. Sidi Bou Said

Reprezinta un sat situat intr-un varf de stanca. Este recunoscut pentru arhitectura sa, casele albe cu ferestre si usi albastre. Este foarte pitoresc si reprezinta un colt de rai.

Photo Sidi Bou Said

Photo Sidi Bou Said

 1. Cartagina

Reprezinta un oras cu foarte mare insemnatate istorica. Ruinele acestui oras se pot vedea si astazi. Astazi se pot vedea ramasite ale Amfiteatrul Roman, Baile lui Antoninus Pius, Dealul Byrsa, Baile lui Gargilius, Catedrala, St Luis si Parcul Arheologic.

Obiective turistice Vacanta Tunisia

Photo Cartagina

Photo Cartagina

 1. Kairouan

Reprezinta al 4 lea oras ca importanta pentru musulmani. Aici impresioneaza arhitectura araba cu minarete subtiri si cupole maiestoase, cu strazi labirint inguste si case frumos colorate. Cea mai mare atractie a orasului islamic este reprezentata de Marea Moschee din Sidi Oqba.

Photo Kairouan

Photo Kairouan

 1. Hammamet

Aici este cu siguranta vorba despre plaje impresionante, se bucura de unele din cele mai frumoase plaje din Vacanta Tunisia. Orasul este presarat cu casute albe pozitionate langa merea de un albastru intens.

Cauti un restaurant bun? Citeste Top 10 restaurante recomandate Tunisia.

Photo Hammamet

Photo Hammamet

 1. Manastirea Ribat

Cu zidurile sale voluminoase, cetatea-manastire Ribat impresioneaza prin frumusetea sa unica. Reprezinta una din cele mai de pret comori ale Tunisiei.

Photo Manastirea Ribat

Photo Manastirea Ribat

 1. Sbeitla

Un alt satuc tunisian in care ruinele romane s-au pastrat in stare aproape prefecta. Sunt cel mai bine conservate din intreaga lume. Puteti vedea zona Forumului, templele Minervei, lui Jupiter si Juno, Arcul lui Diocletian, presa de masline.

Photo Sbeitla

Photo Sbeitla

 1. Oaza din Chebika

Aceasta este cunoscuta sub denumirea de „Castelul Soarelui” pentru expunerea sa in soare mai tot timpul anului. A fost gazda unor productii cinematografice.

Photo Oaza din Chebika

Photo Oaza din Chebika

 1. Siturile arheologice de la Dougga

Reprezinta un oras din nordul Tunisiei, declarat sit in Patrimoniul UNESCO. Templele lui Mercur, Saturn, Minerva, Tellus, Pietas Augusta, biserica Victoria, Mausoleul lui Ateban sunt exemple ale stilului roman.

Photo Siturile arheologice de la Dougga

Photo Siturile arheologice de la Dougga

 1. Lacul sarat Chott El Djerid

Ofera privelisti uimitoare, soarele straluceste fermecator in crusta de sare. Reprezinta cea mai mare suprafata de sare din Sahara.

Vacanta Tunisia

Photo Lacul sarat Chott El Djerid

Photo Lacul sarat Chott El Djerid

 1. Bulla Regia

Orasul fermecator tunisian adaposteste temple, vile, bai, bazilici reprezentative pentru arhitectura romana. Alta atractie este reprezentata de locuintele subterane utilizate de bogatasi pentru a se ferii de caldura.

Photo Bulla Regia

Photo Bulla Regia

 1. Thuburbo Majus

Acest oras fermecator din nodrul Tunisiei, ofera turistilor atractii precum: Forumul, teatrele si baile, piata antica, Capitoliul Roman si templele lui Mercur, Baal si Ceres.

Photo Thuburbo Majus

Photo Thuburbo Majus

Indiferent ce alegi pentru Vacanta Tunisia, aceasta are cate ceva din toate si cu siguranta este o destinatie iubita atat pentru plajele sale cat si pentru istoria sa. Vacanta Tunisia este presarata cu numeroase obiective turistice demne de toata admiratia. Intr-un sejur Tunisia de 7-8 zile descoperiti minunatele comori ale tarii.

One thought on “Obiective turistice Tunisia |Vacanta Tunisia |Sejur de vis Tunisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.