Obiective turistice Sharm El Sheikh |Vacanta Sharm El Sheikh |Sejur Egipt

Obiective turistice Sharm El Sheikh

Vacanta Sharm El Sheikh le are pe toate, de la plaje, soare, mare, la Obiective turistice Sharm El Sheikh impresionante si pline de cultura si istorie.

Obiective turistice Sharm El Sheikh

Obiective turistice Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh reprezinta una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de vacanta din lumea araba. Situat in sudul Peninsulei Sinai, orasul de poveste se gaseste pe o fasie de nisip intre Marea Rosie si Muntele Sinai. Egiptul este detinatorul unei comori deosebite si unice, comoara alcatuita din situri antice, monumente ale unei culturi vii si un cadrul natural deosebit de frumos. Egiptul reprezinta locul de plonjare in trecutul faraonilor.

Vezi Oferta Vacanta Sharm El Sheik

Multe atractii turistice, nu se afla in Sharm El Sheikh, dar aceasta poate reprezenta locul de plecare in vizitarea acestora. Vacanta Sharm El Sheikh nu este completa fara vizitarea celor mai frumoase obiective turistice din Egipt. Cauti un hotel bun? Avem pentru tine Top 15 cele mai bune hoteluri din  Sharm El Sheikh. Sau unul cu All Inclusive? Citeste Hoteluri All Inclusive Sharm El Sheikh

vacanta sharm el sheikh egipt

Vezi ofertele noastre de vacanta in Sharm el Sheikh Egipt

In urma cu 40 de ani, acest orasel era un mic sat de beduini, astazi s-a transformat intr-unul din cele mai mari puncte de atractie pentru turisti.

Cele mai importante obiective turistice Sharm El Sheikh, Egipt

In sejur Sharm El Sheikh poti vizita:

 1. Golful Naama

Reprezinta atractia principala, golful fiind amenajat cu numeroase restaurante, baruri, magazinase, bazaruri.

Photo Golful Naama

Photo Golful Naama

 1. Reciful Jolanda

Acesta estee extrem de cautat de catre turisti. Jolanda a fost un vas transportator de marfa de origine spaniola, scufundat in 1985 in abisul marii.

Photo Reciful Jolanda

Photo Reciful Jolanda

 1. Piata Sharm al-Maya

In apropiere de centrul vechi al orasul se gaseste Sharm al-Maya, o zona mai putin aglomerata ideala pentru cei care prefera linistea si relaxarea. Cauti o plaja buna? Sau cea mai buna plaja? Citeste Plaje Sharm El Sheikh.

 1. Parcul National Ras Mohammed

Aceasta este renumita pentru scufundari. Datorita unicitatii, recifului de coral, bancuri de pesti exotici zona este protejata. Este o minune a naturii.

Photo Parcul National Ras Mohammed

Photo Parcul National Ras Mohammed

 1. El Sahaba Mosque Sharm El Sheikh

Moscheea este construita pe o suprafata de 3 000 metri patrati, detine doua minarete lungi de 76 de metri. Poate gazdui 3000 de oameni.

Photo El Sahaba Mosque Sharm El Sheikh

Photo El Sahaba Mosque Sharm El Sheikh

 1. Cairo si Piramidele

Cairo reprezinta capitala Egiptului si locul care arata a oras in adevaratul sens al cuvantului, este dezvoltat iar acest lucru se regaseste in peisaj. Cairo adaposteste renumite obiective turistice. Piramidele din Giza reprezinta una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice, fiind considerata cel mai important obiectiv turistic din Egipt.

Obiective turistice Vacanta Sharm El Sheikh, Egipt

Photo Cairo si Piramidele

Photo Cairo si Piramidele

 1. Sfinxul

Acesta a fost contruit acum aproximativ 4000 de ani din calcar, acesta sta de paza in fata piramidelor, iar infatisarea sa respectiv un trup de leu cu cap de femeie, ascunde o identitate mistica.

Cauti un restaurant bun? Citeste Top 10 restaurante recomandate Sharm El Sheikh.

Photo Sfinxul

Photo Sfinxul

 1. Luxor

Este un oras pe malurile Nilului, gasindu-se pe teritoriul sau una din cele mai importante descoperiri arheologice din Egiptul Antic. In templul Luxor se afla cel mai inalt obelisc din Egipt.

Photo Luxor

Photo Luxor

 1. Valea Regilor

In Valea Regilor se gasesc morminte ale faraonilor din dinastiile 18,19 si 20, acestea acoperind peste 500 de ani de domnie. Cei mai mari faraoni ingropati aici sunt: Ramses I, Ramses III, Ramses IX, Thutmoses III si chiar vestitul Tutankhamon.

Photo Valea Regilor

Photo Valea Regilor

 1. Templul Reginei Hatshepsut

Este una din cele mai frumoase si impunatoare constructii din Egipt. Acesta se afla la poalele muntilor, intr-un cadru natural deosebit. In templu se gasesc statui ale reginei sub forma unui barbat cu barba si cu coif de faraon.

Photo Templul Reginei Hatshepsut

Photo Templul Reginei Hatshepsut

 1. Templul din din Karnak

Este unul din cele mai deosebite obiective turistice din Egipt. Grandoarea sa prin imensele coloane, intruchipeaza cat de grandios era Imperiul Egiptean.

Photo Templul din din Karnak

Photo Templul din din Karnak

 1. Muzeul Egiptean de Antichitati

Este cu sigurata unul din cele mai impresionante muzee din lume. In cele 107 camere, adaposteste un patrimoniu fabulos de peste 120.000 de artefacte. Celebra este Masca de Aur a lui  Tutankhamun.

Photo Muzeul Egiptean de Antichitati

Photo Muzeul Egiptean de Antichitati

Nu uita sa faci in Sharm El Sheikh!

 1. Snorkeling
 2. Jeep Safari in desert
 3. Plimbari cu vaporul
 4. Obiectivele turistice
 5. Degusti preparate traditionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.