Obiective turistice Marmaris |Vacanta Marmaris |Turcia Marmaris |Cultural

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Marmaris!

Obiective turistice Marmaris, sunt cele care ofera diversitate in vacanta ta in Marmaris, acestea nu trebuiesc ratate, fiind extrem de frumoase.

Obiective turistice Marmaris

Obiective turistice Marmaris

Marmaris pe langa plaje cu nisip fin si apa de un turcoaz orbitor, ofera pentru turistii sai si obiective culturale. Acestea reprezinta istoria acestei regiuni.
Vezi oferta hotelurilor din statiunea Marmaris Turcia

 1. Physkos, numele antic al statiuni

In timpurile vechi orasul de numea Physkos. In centrul orasului si astazi se regasesc ruinele fortaretei de la care Marmaris a preluat numele. Sultanul Suleiman cel Maret a rostit memorabila fraza „Mimari as” – „Sa fie spanzurat constructorul!”, vazand grandoarea zidurilor proaspat ridicate.

vacanta marmaris turcia

Vezi ofertele noastre de vacanta Marmaris Turcia

 1. Marmaris Netsel, unul dintre cele mai importante si frumoase porturi ale Turciei

Portul este unul din cele mai aglomerate porturi, si reprezinta punctul de plecare spre explorarea altor imprejurimi din Marmaris.

Obiectivele turistice culturale, intregesc vacanta in Marmaris

 1. Golful Marmaris, sau mai bine zis paradisul iubitorilor de scuba diving

Smaraldul apelor limpezi, verdele padurilor uriase de conifere despart albastrul cerului de plajele intinse. Acest loc poate fi considerat unul din cele mai prielnice pentru practicare sporturilor nautice.

Cauti cazare in statiunea Marmaris Turcia, uite Top-ul celor mai bune 20 de hoteluri Marmaris

Vacanta Marmaris

Vacanta Marmaris

 1. Cea mai buna miere de cimbrisor

Satul Bozburun este cu siguranta o bijuterie neslefuita a Marmarisului. Prezenta intinderilor de pin si a muscatelor colorate, completate de strazi pietruite, fac din acest stat unul de o frumusete aparte.

 1. Castelul Marmaris, construit de Solyman Magnificul

Acesta reprezinta cel mai important obiectiv istoric al orasului, avand aspectul unei fortarete. Bijuteria turceasca are sapte zone interioare, doua dintre ele sunt organizate ca un salon arheologie si unul dintre ele este organizat ca un salon etnografie.

Esti in cautarea All Inclusiv-ului turces, avem pentru tine Hoteluri Marmaris All Inclusive !

NU ratam in vacan1ta Marmaris! Obiective turistice Marmaris

 1. Castelul Marmaris
Castel Marmaris

Photo Castel Marmaris

Castel construit de ioniei in anul 1522, in timpul domniei lui Suleiman Magnificul. Acesta are 18 camere si o fantana, care reprezinta simbolul statiunii.

 1. Hafsa Sultan Caravanserai

Acest caravanserai a fost construit in anul 1545 si a fost denumit dupa mama lui Suleiman Magnificul, astazi reprezentand unul din cele mai mari atractii din zona intruchipand arhitectura otomana. De asemenea, in prezent este presarat cu cafenele cu iz urcesc.

Photo Hafsa Sultan Caravanserai

Photo Hafsa Sultan Caravanserai

 1. Orasul Vechi Marmaris

Aceasta incantare pentru ochi si suflet, respectiv centrul vechi al orasului, reprezentat de casele turcesti construite pe jumatate din lemn, in jurul castelului medieval.

 1. Baia turceasca Armutalan Hamam

Acest loc constituie un adevarat loc de rasfat, constructia incorporand trei sali, o zona de masaj, o piscina, jacuzzi. Arhitectura sa fiind o combinatie intre nou si vechi.

 1. Atlantis Waterpark

Acesta este situat in mijlocul plajei Longbeach, fiind cea mai mare parc de distractii acvatic din Marmaris. Acesta face din vacanta in Marmaris una plina de culoare si de distractie.

Photo Atlantis Waterpark

Photo Atlantis Waterpark

 1. Turunc

Un loc care ofera relxare pe plaja aurie nisipoasa, sporturi acvatice, restaurante, baruri, aflat la 10 km de Marmaris.

In statiunea Marmaris Turcia cu siguranta vei gasii cele mai bune oferte Ultra All Inclusive, noi iti propunem Hoteluri Marmaris Ultra All Inclusive

 1. Kaunos

Aici se vad ruinele unui teatru roman, o basilica bizantina grandisoasa si o casa romana cu cu fantana si inscriptii.

Photo Kaunos

Photo Kaunos

 1. Icmeler

Situat la 8 km de Marmaris, se intinde de-a lungul marelui Golf Marmaris, iar micul golf situat aici este denumit intocmai Icmeler. Peisajul este format din munti si dealuri bogate in paduri verzi, plaja asemuita unui colier se arcuieste in jurul golfului. Este o statiune plina de viata precum Marmaris, si va ofera cu siguranta vacanta Marmaris perfecta. Aceasta insula este renumita pentru apele sale minerale cu proprietati terapeutice.

Photo Icmeler

Photo Icmeler

“Obiective turistice celebre”

 1. Insula Cleopatrei

Aceasta este runimita pentru plaja sa de o unicitate aparte. Aceasta insula a fost martorul iubirii dintre regina Cleopatra si iubitul ei, Marc Antoniu. Regina Cleopatra si-a dorit ca aceasta insula sa fie refugiul lor secret.

 1. Pamukkale

Bogatele izvoare termale, care coboara pe dealuri de mii de ani, au format aceste cascade bizare de travertin și piscine minerale.

Photo Pamukale

Photo Pamukale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.