Excursii optionale Kusadasi Turcia

Excursie optionala la Casa Fecioarei Maria si Efes – 47 euro

Excursia optionala la Efes incepe cu vizitarea Casei Fecioarei Maria. Aceasta si-a petrecut ultimii ani de viata in zona Kusadasi, Izmir.
vizitam altarul Fecioarei Maria unde se spune ca si-a petrecut ultimele ei.
Apoi se merge la site-ul arheologic Efes aici se vor vedea ruinele spectaculoase, dintre care unele au fost recent descoperite.

In excursia optionala la Efes se vor  vedea: Odeon, Bouleterion, Fantanile, Templele, bordelul, Biblioteca, Biserica dubla si stadionul orasului antic Efes. Baza orasului Efes a fost realizata de colonisti neamului Elen, ce au ocupat locul intre secolele 16 si 11 i.Hr.

Dovada clara a importantei orasului Efes pe care a avut-o in lumea romana sunt vizitelor efectuate de figuri ilustre, cum ar fi Brutus, Cassius, Anthony si Cicero insusi. Orasul a crescut si curand a devenit un centru comercial activ, sediul guvernatorului roman si unul dintre primele cinci orase ale Imperiului.

Excursie optionala la Pamukkale – Castelul de bumbac al Turciei

Turistii inscrisi in excursia optionala la Pamukale vor vizita una dintre minunile Turciei – cascadele din calcar, precum si cea mai originala piscina din Turcia – piscina Cleopatrei.

Vizitarea teraselor de la Pamukkale este un bun prilej de a descoperi vechiul oras Hierapolis, cu ale sale site-uri arheologice:
Teatrul, Biserica Bizantina, Martiriul Sf. Filip, Drumul de marmura, Templele, Necropolele, Poarta Bizantina si Arcul lui Domitian.

Excursie optionala – seara turceasca

Incercati o seara turceasca unde puteti asista la un spectacol organizat in cel mai vechi castel din Kusadasi – Kervansaray.

Momentele artistice cu specific turcesc: dansuri populare turcesti, energici dansatori cazaci si vestitele dansatoare din buric vor crea o seara unica pentru toti participantii.

Excursie optionala in insula Samos

Puteti incerca o croaziera scurta intr-o excursie optionala in insula Samos.  La doar  2 km distanta de Turciei poti descoperi insula greceasca Samos ce face parte din arhipelagul Sporadelor.
Insula este considerata in mitologia greaca drept Casa zeitei Hera, insula Samos pastreaza inca o bogata mostenire a culturii antice grecesti.

Se spune ca cele mai vechi situri arheologice de pe insula sunt mai vechi cu 100 de ani decat cele din Atena
In Insula Samos s-a nascut Pitagora ( Acesta avand teorema în orice triunghi dreptunghic, suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei).

Excursie optionala baie turceasca – hammam

O excursie optionala la baia turceasca  poate avea loc in orice moment al zilei. Ghidul va va lua de la hotel, pentru a merge spre Baia Turceasca.

Baia turceasca incepe cu relaxare intr-o incapere (cunoscuta sub numele de ”camera calda”), care este incalzita printr-un flux continuu de aer cald, uscat, permitand corpului sa transpire liber. Dupa aceea, va puteti muta intr-o alta incapere mai calda (cunoscuta sub numele de “camera fierbinte”), inainte de a va face baie in apa rece.

Dupa o baie completa a corpului si dupa ce vi se va face un masaj, va puteti retrage, in sfarsit, in camera de racire pentru o perioada de relaxare.
Exista, deasemenea, sauna, camera cu sare, jacuzzi, masca faciala, masca corporala, masaj cu pietre, dar la costuri suplimentare.
Cand va veti termina experienta de relaxare, ghidul dumneavoastra va va conduce inapoi catre hotel.

Excursii optionale Kusadasi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.