Excursii optionale Antalya Turcia

Orasul Antalya este amplasat in partea de sud a Turciei, fiind strajuit in partea stanga de Muntii Taurus, iar in fata avand frumusetea Marii Mediterane.

Zona metropolitana a orasului Antalya are o populatie de aproximativ 750.000 de locuitori. Cetatea este centrul administrativ al provinciei ce are acelasi nume si fiind una dintre cele mai importante zone turistice de la Marea Mediterana.

Este o zona istorica importanta bogata in vestigii istorice, de-a lungul timpului aici au fost asezaminte romane si elene.

In partea de jos se poate observa o harta cu cele mai importante obiective istorice din zona orasului Antalya.

 

Vezi harta marita pentru punctele de atractie din Antalya

 

Toate excursiile optionale sunt cu ghid in limba romana . Ghidul vine la hotelul dumneavoastra la ora indicata pe brosura ce o primiti in aeroport . Acesta va prezinta excursiile optionale si zilele cand ce le puteti face impreuna cu pretul fiecarei excursii in parte.

 

Excursiile optionale ce se pot organiza daca esti venit in vacanta pe Riviera Turceasca sunt:
EXCURSIE ÎN ANTALYA + PLIMBARE CU IAHTUL  (excursia se poate face din Antalya, Belek)
Excursia începe în oraul antic Perg, dupa care vă vei îndrepta spre cascada Kursunlu; după vizită se va servi prânzul. După o oprire pentru contemplarea panorame i oraului vechi Kaleici se va coborî în portul vechi turistic din Kaleici, de unde vei pleca cu iahtul spre cascada Karpuzkaldiran.

 

EXCURSIE ÎN ALANYA  (excursia se poate face din Alanya, Side)
Alanya nu este doar o statiune cunoscută de litoral, ci si un oras vechi cu o istorie bogată si plină de evenimente. Veti  vizita  cetatea  seleucidă  de  pe  coasta  muntelui,  Turnul  rosu  datând  din  secolul  al  XII.lea,  vechea  baie turcească Kasra, cu fresce pe cupolă, pesterile piratilor si pestera Damlatas.
Programul excursiei mai cuprinde o plimbare cu iahtul pe coasta Alanyei. Veti admira panorama plajei Cleopatrei, veti vizita pestera îndrăgostitilotr si se va face o oprire pentru o baie în mare. În costul excursiei este inclus si prânzul. În anumite zile ale săptămânii excursia în Alanya se poate combina cu vizitarea
centrelor comerciale de bijuterii, produse din piele si textile.
 

EXCURSIE PANORAMICĂ SIDE  (excursia se poate face din Alanya, Side)
Side a devenit statiune de litoral abia de 20.30 de ani, însă a fost încă din antichitate un oras important. A fost portul principal al vechii Pamfilii, iar în secolul al V.lea aici deja se băteau propriile monede. În oras s-au păstrat o  multime  de  monumente  antice,  chiar  si  acum  se  poate  intra  în  oras  prin  portile  vechi.  Ziduri,  apeducte,  băi, case, fântâni, bibliotecă… Iar în centrul orasului există un teatru antic impresionant, cu capacitate de 20.000 de spectatori. Pe lângă acestea, mai puteti vedea ruinele templului lui Apollon si vizita Muzeul de Artă Antică.
De asemenea,  excursia  mai  cuprinde  o  plimbare  cu  iahtul  pe  râul  Manavgat,  vizitarea  moscheii  din  Manavgat,  o plimbare până la cascadă si desigur, prânzul.
EXCURSIE CU IAHTUL „ANTALYAN”  (excursia se poate face din Belek, Antalya, Kemer)
Iahtul pleacă din portul international comercial Celebi. Navigând de.a lungul coastei, iahtul se va îndrepta spre cascada Karpuzkaldiran, aflată la 8 km de Antalya, unde apele râului Duden cad cu zgomot puternic în mare de la o înăltime de 50 de metri. Se va face o oprire la cascada pitorească, în timpul căreia veti putea face o baie în apa răcoroasă a mării. De la cascadă, iahtul va ple
aca spre portul Kaleici, unde va arunca ancora si va face o oprire pentru prânz. Panorama orasului vechi ce se termină în port, aerul de mare si sunetul valurilor lovindu-se
de bordul iahtului vor face ca prânzul să fie cu totul special.

Iahtul se va îndrepta apoi spre insula Sıçan, aflată la 10 km de portul Kaleici. Forma insulei amintete de profilul unui  soarece,  de  aceea  se  numeste  Sıçan,  adică  „Insula  Soarecilor”.  Se  va  face  o  oprire  pentru  baie  lângă insulă. Cel mai interesant loc de pe insulă este partea de est, unde stâncile intră sub apă 22 m. Călătoria se va încheia cu vizitarea golfului Calticak, cu o scurtă
oprire, după care vom reveni în portul Celebi.

 

CĂLĂTORIE CU IAHTUL PE RÂUL MANAVGAT  (excursia se poate face din Alanya, Side)
Râul  Manavgat  se  varsă  în  mare  la  câtiva  kilometri de  Side.  De  acolo  începe  navigarea  în  amonte,  pe  lângă maluri  stâncoase,  cascade  mici,  năvalnice  si  văi  cu  multă  verdeată.  Scopul  final  al  călătoriei  este  frumoasa cascadă  Manavgat  si  o  localitate  turcească  cu  un  bazar  oriental  autentic,  de  unde  se  pot  cumpăra  suveniruri traditionale, haine, condimente.
Pe iaht veti servi prânzul, iar călătoria se va încheia pe plaja de lângă gura râului Manavgat, unde veti putea face baie atât în apa dulce de râu, cât si în cea sărată de mare.

 

EXCURSIE ÎN KEKOVA I ORAUL LICIAN MYRA
Excursia  începe  cu  o  plimbare  cu  iahtul  până  pe  o  insulă  deosebit  de  frumoasă,  Kekova,  unde  prin  apa translucidă se  văd ruinele  oraselor  antice Kekova si  Simena, scufundate în  urma unui cutremur. După  prânzul luat într.o localitate pescărească (prânzul este inclus în costul excursiei), veti merge cu autocarul în orasul lician Myra.

În  primul  mileniu  Myra  a  fost  capitala  Liciei,  o  tară  mică,  dar  independentă.  Licienii,  dintre  toate  artele, apreciau în special arhitectura, si mai ales construcia de morminte. Ei doreau să-si îngroape mortii cât mai sus, în pozitie verticală, pentru a le usura drumul către cer. O necropola deosebită cu morminte săpate în stâncă s-a păstrat  până  în  zilele  noastre.

În  timpul  prigonirii  cretinilor  de  către  romani  aici  a  existat  o  mănăstire,  al  cărei staret  a  fost  Sfântul  Nicolae.  Arheologii  au  găsit o  biserică  datând  din  această  perioadă,  iar  acum,  deasupra sarcofagului, acolo unde se presupune că este înmormântat Sf. Nicolae, sunt icoane.
RAFTING
Un strop de extrem, un val de adrenalină si o furtună de entuziasm – este tot ce declansează distractia numită rafting. Călătoria începe, bineînteles, cu instructiuni si distribuirea obiectelor indispensabile: căsti de protectie si vesta de salvare, după care vă veti îmbarca în bărci pneumatice (4 – 12 locuri) si veti porni în aval pe râul cu cascade, valuri si praguri abrupte,
cu câteva opriri în locuri pitoresti pentru înot si o scurtă pauză.  Excursia  se încheie cu un prânz luat la un restaurant pe tărm.

 

JEEP – SAFARI
Un jeep decapotabil vă va duce spre interiorul continentului, prin canioane, munti si peste râuri rapide. Posesorii de permis de conducere pot conduce ei însisi. Jeep – safari, pe lângă adrenalină, oferă sansa unică de a vedea o Turcie autentică, cu natură sălbatică si sate turcesti adevărate, în care s-a păstrat modul traditional de viată.

La încheierea excursiei, turistii vor fi serviti cu ceai turcesc.

 

SCUFUNDĂRI (DIVING)
Lumea subacvatică este cel putin la fel de fascinantă precum frumusetile terestre ale litoralului. Dimineata, când iahtul special echipat va părăsi tărmul, un instructor calificat vă va face un instructaj. În prima jumătate a zilei veti realiza  o  scufundare  de  o  jumătate  de  oră  în  locurile  cele  mai  interesante,  iar  după  prânz  si  odihnă  pe  punte, încă  o  scufundare.  Pentru  o  taxă  suplimentară,  scufundătorii  pot  primi  fotografii  subacvatice  gen  „eu pe fundalul…”.

 

BAIA TURCEASCĂ  
Vizitarea băii turcesti, hammam.ul, este cea mai bună metodă de a te relaxa si a îti reface puterile.
Nu degeaba turcii  însisi  numesc  acest  proces  „o  întoarcere  la sine”!  Veti  savura  cu  sigurantă  lespedea  caldă  de  marmură, căldura  umedă  ce  vă  va  invada  trupul  precum  si  masajul  puternic  cu  spumă  din  fulgi  de  săpun  de  ulei  demăsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.