atractii turistice cancun mexic(1)

Wow Top 22 atractii, obiective turistice si plaje din Cancun, Mexic

Cancun este o stațiune turistică vibrantă situată pe coasta estică a Mexicului. Cu plaje cu nisip fin, apă turcoaz și hoteluri de lux, este un paradis pentru iubitorii de soare și plajă. Cancun oferă, de asemenea, o viață de noapte animată, restaurante delicioase și o varietate de activități recreative, inclusiv scufundări și explorarea siturilor arheologice mayașe.

Cuprins: 22 de atractii, obiective si plaje din Cancun, Mexic

Obiective turistice istorice

01) Chichen Itza

Chichen Itza este un important sit arheologic din Peninsula Yucatan, Mexic. Acesta a fost un oraș al civilizației mayașe și a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Printre cele mai impresionante structuri ale sale se numără Piramida Kukulkan, Templul Guvernatorului și Câmpul de joc al mingii.

De asemenea, se remarcă și Observatorul El Caracol și Cenotele Sacre. Chichen Itza este o destinație turistică populară și oferă o incursiune fascinantă în istoria și cultura mayașă.

Cauti vacante in Cancun

02) Piramida Kukulkan

Piramida Kukulkan, cunoscută și sub numele de “El Castillo“, este una dintre cele mai faimoase și impresionante structuri arheologice din situl Chichen Itza, situat în Peninsula Yucatan, Mexic. Această piramidă a fost construită de civilizația mayașă și este recunoscută pentru arhitectura sa remarcabilă și precisă. Are o formă piramidală în trepte, cu un total de șapte niveluri, iar pe vârful său se găsește un templu dedicat zeului Kukulkan.

O caracteristică distinctivă a piramidei este fenomenul de umbre și lumini care se produc în timpul echinocțiului de primăvară și toamnă, când umbra proiectată pe trepte creează iluzia unei șerpi care se mișcă în sus și în jos. Piramida Kukulkan este un important simbol al culturii mayașe și atrage mulți turiști din întreaga lume.

03) Templul Guvernatorului

Templul Guvernatorului (The Temple of the Governor) este una dintre cele mai remarcabile structuri arheologice din situl Chichen Itza din Peninsula Yucatan, Mexic. Acesta este situat în Grupul de Clădiri sudice și este considerat un exemplu impresionant al arhitecturii mayașe.

Templul Guvernatorului este alcătuit dintr-o platformă piramidală cu patru trepte, pe care se află o structură centrală mai mică, denumită “templo superior” (templul superior).

Această structură prezintă un detaliu arhitectural interesant, cum ar fi un balcon decorat cu reliefuri intricate și sculpturi care reprezintă figuri umane și zei mayași.

Templul Guvernatorului este considerat unul dintre cele mai bine conservate și impresionante temple din Chichen Itza, atrăgând vizitatori din întreaga lume pentru a admira arhitectura și pentru a învăța despre cultura și istoria mayașă.

04) Câmpul de joc al mingii

Câmpul de joc al mingii (The Ball Court) este una dintre cele mai impresionante și importante structuri arheologice din situl Chichen Itza, în Peninsula Yucatan, Mexic. Acesta este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate câmpuri de joc al mingii din lumea mayașă.

Câmpul de joc al mingii este o platformă lungă și îngustă, cu ziduri înalte de fiecare parte. Jocul de mingi, denumit “pok-a-tok” , era un ritual și un eveniment sportiv extrem de important în cultura mayașă.

Jucătorii încercau să înscrie o minge de cauciuc prin intermediul unor inele de piatră plasate pe pereții laterali ai câmpului, folosind doar șoldurile și coatele. Unele reliefuri și sculpturi găsite în jurul câmpului de joc al mingii prezintă reprezentări ale jucătorilor și evenimentelor asociate cu acest joc.

Câmpul de joc al mingii este unul dintre cele mai captivante locuri de vizitat în Chichen Itza, oferind o privire fascinantă în cultura și practicile sportive ale civilizației mayașe.

05) Observatorul El Caracol

Observatorul El Caracol (The Caracol) este una dintre structurile arheologice remarcabile din situl Chichen Itza, situat în Peninsula Yucatan, Mexic.

El Caracol este un observator astronomic construit de civilizația mayașă și este cunoscut pentru arhitectura sa unică și pentru funcția sa astronomică.

Acesta este numit după termenul spaniol “caracol”, care înseamnă “melc ,datorită formei sale circulare și așchii spiralate în interior. Clădirea este construită pe o platformă înaltă și conține o structură centrală circulară, în interiorul căreia se află niște ferestre și canale aliniate cu anumite evenimente astronomice.

Aceasta oferea astronomilor mayași o perspectivă excelentă asupra mișcărilor cerului și a calibrării calendarului lor.

Observatorul El Caracol este un exemplu impresionant al înțelepciunii și cunoașterii astronomice ale civilizației mayașe și atrage vizitatori care doresc să exploreze și să înțeleagă relația lor cu cosmosul.

06) Cenotele Sacre

Cenotele Sacre (The Sacred Cenotes) sunt formațiuni geologice speciale care pot fi găsite în Peninsula Yucatan, Mexic, inclusiv în apropierea sitului arheologic Chichen Itza.

Cenotele sunt doline sau gropi adânci în formă de cuvă, umplute cu apă dulce și conectate la rețeaua subterană de râuri și peșteri. Ele erau considerate sacre pentru civilizația mayașă și erau utilizate în ceremonii religioase și rituri de purificare.

Cenotele Sacre erau de asemenea considerate portaluri către lumea subterană și locuri de venerare a zeilor și a spiritelor. Acestea oferă oportunități de scufundări, snorkeling și explorare subacvatică, permițând vizitatorilor să descopere frumusețea spectaculoasă a peisajului subteran și să se bucure de apă cristalină și formațiuni stâncoase impresionante.

Cenotele Sacre sunt unice și fascinante, oferind o conexiune specială cu natura și cu spiritualitatea mayașă.

Vezi cele mai bune vacante din Cancun, Mexic

07) Tulum

Tulum este un important sit arheologic și o destinație turistică populară situată pe coasta de est a Peninsulei Yucatan, în Mexic. Acesta era un oraș fortificat al civilizației mayașe și se află într-o locație pitorească, cu plaje cu nisip alb și ape turcoaz. Printre atracțiile principale se numără Ruinele Tulum, care includ Templul lui Kukulkan, Templul de Coborâre și Zidul Tulum.

Vizitatorii pot explora ruinele, învățând despre istoria și cultura mayașă, și se pot bucura de plajele spectaculoase din apropiere. Tulum oferă o combinație unică de aspecte istorice și frumuseți naturale.

08) Coba

Coba este un important sit arheologic mayaș situat în Peninsula Yucatan, Mexic. Aceasta a fost o importantă așezare comercială și religioasă în perioada clasică a civilizației mayașe. Printre atracțiile sale se numără Piramida Nohoch Mul, una dintre cele mai înalte structuri mayașe din regiune, precum și Tempul Macanxoc și Jocul de Mingi.

Un aspect distinctiv al Cobei este atmosfera sa naturalețe, cu mulți arbori și vegetație în jur. Vizitatorii pot explora situl arheologic, plimbându-se pe cărările umbrite și admirând arhitectura și peisajul.

Coba oferă o experiență unică și autentică în ceea ce privește istoria și cultura mayașă.

09) Piramida Nohoch Mul

Piramida Nohoch Mul este o impresionantă structură arheologică situată în situl arheologic Coba, din Peninsula Yucatan, Mexic. Această piramidă este considerată cea mai înaltă structură din Coba și una dintre cele mai înalte piramide mayașe din întreaga regiune.

Nohoch Mul înseamnă “Marele Mormânt” în limba mayașă, iar piramida a fost folosită ca un mormânt ceremonial pentru conducătorii mayași importanți. Cu o înălțime de aproximativ 42 de metri, urcarea pe treptele piramidei oferă o vedere spectaculoasă asupra peisajului înconjurător, inclusiv a frumoaselor riziere terasate și a junglei tropicale.

Cei care vizitează Coba pot experimenta și această senzație de aventură prin urcarea pe piramidă și explorarea sitului arheologic vast și fascinant.

10) Jocul de Mingi

Jocul de mingi (pok-a-tok) a fost un important sport și ritual religios în cultura mayașă. Acesta se desfășura pe un teren special amenajat, denumit câmpul de joc al mingii, care avea o formă alungită și era înconjurat de ziduri înalte. Jucătorii, folosind doar șoldurile și coatele, încercau să împingă o minge grea de cauciuc prin intermediul unor inele de piatră plasate pe pereții laterali ai câmpului.

Scopul jocului era să înscrii mingea în inele și să obții puncte.

Jocul de mingi avea un înțeles simbolic și religios, fiind asociat cu lupta între forțele binelui și ale răului. Uneori, jocul de mingi se încheia cu sacrificii umane, întrucât în cultura mayașă se credea că astfel se asigură fertilitatea și prosperitatea comunității.

Astăzi, jocul de mingi mai este recreat în anumite evenimente culturale și demonstrații, oferind o privire în trecutul fascinant al civilizației mayașe.

Obiective religioase

11) Mănăstirea San Miguel

Mănăstirea San Miguel de las Barrancas este o mănăstire colonială situată în apropierea Cancunului, în Peninsula Yucatan, Mexic.

Această mănăstire istorică este cunoscută pentru arhitectura sa frumoasă și pentru istoria sa religioasă. Construită în secolul al XVIII-lea, mănăstirea a fost odată un loc de adăpost și refugiu pentru călugării franciscani. Astăzi, vizitatorii pot explora biserica și clădirile mănăstirii, pot admira decorul colonial și pot afla mai multe despre patrimoniul religios și cultural al regiunii.

Mănăstirea San Miguel de las Barrancas oferă o oportunitate de a experimenta atmosfera liniștită și de a afla mai multe despre influența religioasă în istoria regiunii.

12) Biserica Nuestra Señora

Biserica Nuestra Señora del Carmen (Biserica Noastră Doamna del Carmen) este o biserică catolică importantă și emblematică situată în centrul orașului Playa del Carmen, în apropierea Cancunului, în Peninsula Yucatan, Mexic.

Această biserică este dedicată Fecioarei Maria, sub titulatura “Noastră Doamna del Carmen“, care este considerată una dintre cele mai importante figuri religioase în cultura catolică.

Biserica Nuestra Señora del Carmen impresionează prin arhitectura sa frumoasă și detaliată, cu influențe coloniale și spaniole. Este un loc de rugăciune și de întâlnire pentru comunitatea catolică locală, iar vizitatorii pot admira interiorul impresionant al bisericii și pot participa la serviciile religioase.

Această biserică reprezintă un important centru religios și cultural în Playa del Carmen și atrage atât localnici, cât și turiști interesați de aspectele spirituale și arhitecturale ale regiunii.

13) Situl arheologic El Rey

Situl arheologic El Rey este un sit mayaș situat în apropierea zonei hoteliere din Cancun, în Peninsula Yucatan, Mexic. Acest sit arheologic este cunoscut pentru ruinele templelor și altarelor mayașe, care datează din perioada clasică a civilizației mayașe.

Numele “El Rey” provine de la o sculptură a unei fețe de rege descoperită în timpul excavărilor. Aici puteți explora ruinele și puteți admira arhitectura și ornamentația tipică a civilizației mayașe.

Situl arheologic El Rey oferă o perspectivă asupra vieții și culturii mayașe, iar vizitatorii pot învăța mai multe despre ritualurile și practicile religioase ale acestei civilizații antice, de asemenea, situl este încadrat într-o zonă cu vegetație tropicală, oferind o atmosferă frumoasă pentru explorare.

Vezi cele mai bune hoteluri de vacanta Cancun, Mexic

14) Insula Mujeres

Insula Mujeres este o insula ce poate fi explorată ușor pe jos, cu bicicleta sau cu un vehicul de închiriat. Indiferent dacă vă bucurați de plajă, de aventuri acvatice sau de explorarea culturii locale, Insula Mujeres oferă o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii săi.

15) Hacienda Mundaca

Hacienda Mundaca este o atracție istorică situată pe Insula Mujeres, în apropiere de Cancun, în Mexic. Această veche hacienda poartă numele aventurierului spaniol Fermín Antonio Mundaca, care a construit-o în secolul al XIX-lea.

Hacienda Mundaca este cunoscută pentru povestea sa interesantă și pentru arhitectura sa distinctivă.

Fermín Antonio Mundaca a fost un negustor și pirat spaniol care s-a stabilit pe Insula Mujeres. El a construit hacienda într-o încercare de a atrage iubirea unei femei locale numită Martiniana Gómez Pantoja. Cu toate acestea, Martiniana nu a fost interesată de el, iar Fermín a devenit obsedat de ideea de a o cuceri.

El a creat grădini luxuriante, a plantat copaci exotici și a ridicat construcții impresionante în incinta haciendei, sperând să-și câștige inima.

Astăzi, vizitatorii pot explora această hacienda și pot învăța mai multe despre povestea lui Fermín Antonio Mundaca. Aici puteți vedea ruinele clădirilor, poteca care duce la o fantănă misterioasă numită “fantana iubirii”, precum și grădinile tropicale. Există și panouri informative care oferă detalii despre istoria și viața lui Fermín.

Hacienda Mundaca este un loc unic care combină istoria, romantismul și frumusețea naturală. Vizitarea acestei atracții vă va oferi o perspectivă interesantă asupra trecutului insulei și a aventurilor fermecătoare care au avut loc aici.

Plaje

16) Playa Delfines este una dintre cele mai frumoase și mai populare plaje din Cancun. Situată în zona hotelieră, această plajă cu nisip fin și ape cristaline atrage turiști din întreaga lume. Ceea ce o face specială este peisajul său impresionant și priveliștea panoramică la ocean.

Playa Delfines este o plajă necomercială, ceea ce înseamnă că nu veți găsi aici hoteluri sau restaurante direct pe plajă. Acest aspect contribuie la atmosfera relaxantă și neafectată a plajei. De asemenea, este o plajă populară pentru a admira apusurile spectaculoase de soare.

Plaja oferă și facilități precum dușuri, toalete și un punct de observare emblematic, cu inscripția “Cancun“. De asemenea, este cunoscută pentru valurile mari, ceea ce o face potrivită pentru surf și bodyboarding.

Playa Delfines este locul ideal pentru a petrece o zi la soare, a face o plimbare pe nisip sau a vă relaxa într-un hamac cu o băutură răcoritoare.

Datorită frumuseții și popularității sale, Playa Delfines poate fi aglomerată în timpul sezonului de vârf, așa că este recomandat să ajungeți devreme dimineața pentru a vă asigura un loc plăcut pe plajă.

17) Playa Norte (Isla Mujeres)

Playa Norte este o plajă paradisiacă situată pe Insula Mujeres, la nord de Cancun, în Mexic. Această plajă este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe și atrage turiști din întreaga lume.

Playa Norte se remarcă prin nisipul fin, de culoare albă, și apele sale cristaline, de un albastru turcoaz incredibil. Plaja este protejată de bariera de corali, ceea ce face ca apele să fie calme și potrivite pentru înot și snorkeling. Vizitatorii pot explora frumusețea subacvatică și pot admira corali, pești colorați și alte forme de viață maritimă.

Pe lângă frumusețea naturală, Playa Norte oferă și facilități moderne, cum ar fi șezlonguri, umbrele de plajă și baruri de plajă. Există și restaurante și chioșcuri de alimente unde puteți savura mâncăruri locale proaspete și băuturi răcoritoare.

Această plajă este populară atât printre turiști, cât și printre localnici. Atmosfera relaxantă și vibrația prietenoasă fac ca Playa Norte să fie locul perfect pentru a vă relaxa, a vă bucura de soare și a vă destinde într-un cadru tropical idilic.

Accesul la Playa Norte se face cu feribotul din Cancun sau cu traversarea scurtă de la zona hotelieră. Insula Mujeres în sine are multe alte atracții, cum ar fi ruinele mayașe, parcuri marine și o atmosferă boemă.

Deci, o vizită la Playa Norte poate fi parte dintr-o excursie mai amplă pentru a explora această insulă fermecătoare.

18) Playa Tortugas

Playa Tortugas este o plajă populară situată în zona hotelieră din Cancun, Mexic. Numele său, “Playa Tortugas“, înseamnă “Plaja Țestoaselor” în limba spaniolă, datorită frecventei apariții a țestoaselor marine în această zonă.

Plaja oferă o combinație de nisip fin, ape turcoaz și o gamă variată de facilități pentru a vă bucura de o zi relaxantă pe plajă. Aveți opțiunea de a închiria șezlonguri și umbrele de plajă pentru a vă relaxa în confort, iar dacă doriți să faceți o pauză de la soare, puteți găsi și zone umbrite.

Playa Tortugas este cunoscută și pentru activitățile acvatice pe care le oferă. Aici puteți închiria echipament de snorkeling sau puteți rezerva o excursie de scufundări pentru a explora frumusețile subacvatice ale recifului de corali. De asemenea, puteți închiria jet-ski-uri sau puteți participa la plimbări cu banana boat.

Pe plajă veți găsi, de asemenea, o varietate de baruri și restaurante care servesc mâncăruri și băuturi locale și internaționale. Acestea oferă oportunitatea de a savura o gustare sau o băutură răcoritoare în timp ce vă bucurați de vedere panoramică la ocean.

Playa Tortugas este, de asemenea, punctul de plecare pentru feriboturile către insulele din apropiere, cum ar fi Isla Mujeres. Dacă sunteți în căutarea unei escapade insulare sau a unor aventuri suplimentare, puteți lua un feribot de aici și puteți explora alte destinații minunate din apropiere.

Cu frumusețea sa naturală, activitățile acvatice și facilitățile sale, Playa Tortugas este un loc popular pentru a petrece o zi plină de distracție și relaxare în timpul vacanței dumneavoastră în Cancun.

Vezi cele mai bune oferte de vacanta in Cancun, Mexic

19) Playa Chac Mool

Playa Chac Mool este o plajă frumoasă situată în zona hotelieră din Cancun, Mexic. Cu nisip fin și ape cristaline de un albastru turcoaz, această plajă atrage turiști datorită frumuseții sale naturale și a atmosferei sale relaxante.

Plaja Chac Mool oferă o gamă variată de facilități pentru turiști. Puteți închiria șezlonguri și umbrele de plajă pentru a vă relaxa confortabil sub soare.

De asemenea, există puncte de închiriere pentru echipament de snorkeling și alte activități acvatice, astfel încât să puteți explora frumusețile subacvatice ale recifului de corali din apropiere.

Datorită valurilor sale ușoare și a adâncimii moderate a apelor, Playa Chac Mool este și un loc popular pentru înot și plimbări în apă. Vizitatorii pot savura scufundări sau pur și simplu se pot relaxa în apa limpede și caldă a mării.

Plaja beneficiază, de asemenea, de apropierea de restaurante și baruri, unde puteți savura gustări delicioase, băuturi răcoritoare și specialități locale. De asemenea, puteți găsi vânzători ambulanți care oferă diferite produse și suveniruri.

Cu priveliști uimitoare la ocean și atmosfera sa relaxantă, Playa Chac Mool este un loc ideal pentru a petrece o zi plăcută pe plajă, fie că sunteți în căutarea relaxării sau a activităților acvatice.

20) Playa Marlin

Playa Marlin este o frumoasă plajă situată în zona hotelieră din Cancun, Mexic. Cu nisip fin, ape cristaline și o panoramă uimitoare la Marea Caraibelor, această plajă este unul dintre locurile preferate ale turiștilor pentru relaxare și distracție.

Plaja Marlin oferă o gamă variată de facilități pentru vizitatori. Puteți închiria șezlonguri și umbrele de plajă pentru a vă relaxa confortabil sub soare. Plaja este bine amenajată, oferind zone de picnic și grătare pentru a vă bucura de o gustare sau un picnic în aer liber.

Apele limpezi și calde ale plajei sunt ideale pentru înot și snorkeling. Există recife de corali în apropiere, unde puteți explora frumusețea subacvatică și puteți admira pești tropicali colorați și alte specii marine.

Dacă sunteți în căutarea unor activități mai energice, Playa Marlin este un loc excelent pentru a practica sporturi acvatice precum jet-ski, parasailing și plimbări cu barca cu motor. De asemenea, puteți juca volei pe plajă sau puteți face o plimbare romantică de-a lungul malului.

Playa Marlin se află în apropierea restaurantelor, barurilor și magazinelor, oferind o gamă variată de opțiuni pentru mâncare și cumpărături. De la mâncăruri locale delicioase până la preparate internaționale, veți găsi cu siguranță ceva care să vă satisfacă papilele gustative.

Cu peisajul său spectaculos și activitățile sale diversificate, Playa Marlin este un loc minunat pentru a petrece o zi pe plajă în timpul vacanței în Cancun. Indiferent dacă sunteți în căutarea relaxării sau a aventurii, această plajă vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de timpul petrecut pe malul mării.

Viața de noapte în Cancun

21) Coco Bongo

Coco Bongo este un faimos club de noapte din Cancun, Mexic, cunoscut pentru spectacolele sale extravagante și atmosfera sa energică. Acesta este considerat unul dintre cele mai populare locuri de distracție din zona hotelieră din Cancun.

Coco Bongo se remarcă prin producțiile sale impresionante, care combină muzica, dansul, efectele speciale și proiecțiile video pentru a oferi o experiență de neuitat. Spectacolele includ reprezentații ale artiștilor live, imitatori celebri, dansatori profesioniști și acrobați, toate acestea creând o atmosferă unică.

Clubul oferă o varietate de genuri muzicale, de la muzică pop și rock până la muzică latino și electronică, pentru a satisface gusturile diferite ale publicului. Puteți dansa pe podețele de dans sau puteți admira spectacolele uimitoare de pe scaunele din balcon.

Coco Bongo este, de asemenea, cunoscut pentru petrecerile tematice și pentru modul în care implică publicul. Vizitatorii sunt încurajați să se distreze și să participe activ la evenimente.

Este important să menționăm că, datorită popularității sale, Coco Bongo poate fi aglomerat, iar rezervarea în avans este recomandată pentru a vă asigura că aveți acces la evenimentele dorite.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de noapte distractivă și plină de energie în Cancun, Coco Bongo este un loc de top de luat în considerare. Indiferent dacă sunteți un pasionat de muzică, un iubitor al spectacolelor sau pur și simplu doriți să vă distrați alături de prieteni, acest club de noapte vă poate oferi o seară de neuitat.

Vezi atractii turistice din Punta Cana, Republica Dominicana

22) The City

The City este unul dintre cele mai mari cluburi de noapte din Cancun, Mexic, cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă și evenimentele de top. Situat în inima zonei hoteliere din Cancun, The City găzduiește petreceri și concerte de mare amploare.

Acest club impresionant poate găzdui mii de persoane și oferă o experiență memorabilă prin sistemele sale avansate de sunet și lumini, precum și prin decorul său spectaculos. The City aduce laolaltă DJ celebri și artiști internaționali, oferind o varietate de genuri muzicale, cum ar fi EDM, house, hip-hop și pop.

Petrecerile de la The City sunt renumite pentru energia lor debordantă și atmosfera electrică. Oamenii vin aici să danseze, să socializeze și să se distreze pe parcursul întregii nopți. Clubul oferă mai multe zone, inclusiv pista de dans principală, zone VIP și balcoane cu vedere panoramică.

De asemenea, The City organizează și evenimente tematice, petreceri speciale și concerte în aer liber, astfel încât să puteți avea parte de o varietate de experiențe în timpul vizitei dumneavoastră.

Este important să menționăm că The City este un loc popular și că în unele seri poate fi foarte aglomerat. Este recomandat să verificați programul evenimentelor și să faceți rezervări în avans pentru a vă asigura că aveți acces la petrecerea dorită.

Dacă sunteți în căutarea unei nopți pline de distracție și dans în Cancun, The City este un loc de referință. Indiferent dacă sunteți un fan al muzicii electronice, un iubitor de petreceri sau pur și simplu doriți să vă bucurați de atmosfera vibrantă, acest club de noapte vă oferă o experiență de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.