Obiective turistice Antalya |Vacanta Antalya |Sejur de vis in Turcia

Obiective turistice Antalya, Turcia

Vacanta Antalya le are pe toate, de la plaje, soare, mare, la Obiective turistice Antalya  impresionante si pline de cultura si istorie.

Obiective turistice Antalya

Obiective turistice Antalya

Vrei sa mergi in vacanta in Antalya, te gandesti ce ai putea face in aceasta destinatie. O vacanta in Antalya este sinonima cu ideea de relaxare si de a petrece momente unice alaturi de familie si prieteni. Raiul All Inclusive ofera si obiective turistice de mare insemnatate. Vacanta Antalya nu este completa fara vizitarea unora din celor mai frumoase obiective turistice din Turcia.

Vezi Oferta Vacanta Antalya

Cele mai importante obiective turistice Antalya, Turcia

vacante-in-antalya

vacante-in-antalya

In sejur Antalya poti vizita:

 1. Poarta lui Adrian si Turnul cu ceas

Reprezinta o arcada triplu boltita, cioplita in marmura, tribut adus de turci Imparatului Adrian, inca din anul 130 A.D, cu ocazia vizitei sale aici.

Cauti un hotel bun? Avem pentru tine Top 20 cele mai bune hoteluri din  Antalya. Sau unul cu All Inclusive? Citeste Hoteluri All Inclusive Antalya. Sau unul cu Ultra All Inclusive? Citeste Hoteluri Ultra All Inclusive Antalya

Photo Poarta lui Adrian si Turnul cu ceas

Photo Poarta lui Adrian si Turnul cu ceas

 1. Cascadele Duden

Reprezinta un grup de cascade ce sunt formate de raul Duden si se varsa direct in mare. Cascadele Duden se afla la 12 km de orasul Antalya

09 Jul 2011, Antalya, Turkey --- Turkey, Mediterranean region, Turquoise Coast, Pamphylia, Antalya, Duden Selalesi waterfalls --- Image by © Bertrand Gardel/Hemis/Corbis

Photo Cascadele Duden

 1. Moschea Murat Pasha

Este un lacas sfant musulman comandat de Marele Vizir Kuyucu Murad Pasha, in anul 1570. Moscheea are o cupola inalta sprijinita pe un cadru cu 10 colturi, iar in interior sunt pictate scrieri caligrafice.

Photo Moschea Murat Pasha

Photo Moschea Murat Pasha

 1. Muzeu Locuinta lui Ataturk

Reprezinta casa in care s-a nascut primul presedinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk (1881-1938). Casa este amplasata pe malul marii, in interiorul casei este localizat un muzeu dedicat lui Ataturk.  Pentru a vizita casa prima data trebuie sa mergi la consulatul din apropiere pentru a obtine acordul. Cauti o plaja buna? Sau cea mai buna plaja? Citeste Plaje Antalya

 1. Muzeul National de Arheologie din Antalya

Este locul ideal pentru a vedea si simtii traditiile si obiceiurile localnicilor. Aici gasim una dintre cele mai vechi colectii de arta antica din lume. Te poti plimba o zi prin galeriile si salile muzeului pentru a admira sutele de artefacte.

Obiective turistice Vacanta Antalya, Turcia

Photo Muzeul National de Arheologie din Antalya

Photo Muzeul National de Arheologie din Antalya

 1. Moscheea Tekeli Mehmet Pasa

Reprezinta una dintre cele mai mari si frumoase moschei din Antalya, fiind construita in secolul al XVIII-lea. Cupola principala este sustinuta de alte sase mai mici, iar peretii interiori sunt decorati cu versete din Coran.

Photo Moscheea Tekeli Mehmet Pasa

Photo Moscheea Tekeli Mehmet Pasa

 1. Cascada Kursunlu

Cascada si pestera reprezinta comorile Belek-ului. Este considerata o minune a naturii, aici gasindu-se peste 100 de specii de pasari.

Cauti un restaurant bun? Citeste Top 10 restaurante recomandate Antalya

Photo Cascada Kursunlu

Photo Cascada Kursunlu

 1. Satul pescaresc Side

Pornind din strada Coloanelor se pot vizita obiective turistice precum: Termele, Spitalul Bizantin, Agora, Palatul Episcopal si Templul lui Apollo.

Photo Satul pescaresc Side

Photo Satul pescaresc Side

 1. Termessos

Reprezinta o cetatate ce dateaza din secolul IV lea. Se gaseste la o altitudine de 100 m si pastreaza in jurul unei agora, un odeon, un teatru, terme si un mausoleu din epoca romana.

Photo Termessos

Photo Termessos

 1. Cetatea Perge

Este marturia istoriei Antalyei si adaposteste edificii antice precum agora, teatrul antic, un stadion, terme, bazilica bizantina si strazi pavate.

Photo Cetatea Perge

Photo Cetatea Perge

 1. Aqualand Antalya

Pe langa multitudinea de topogane pentru toate gusturile si varstele, se fac spectacole cu delfini, lei de mare si balene albe. Unele topogane au o inaltine de 100 m.

Photo Aqualand Antalya

Photo Aqualand Antalya

 1. Portul vechi al Antalyei

Portul gazduieste un bazar, numeroase magazine si multe ambarcatiuni de diferite dimensiuni. Recent s-a construit un lift pentru facilitarea accesului in port, evitandu-se astfel urcarea pe scari.

Photo Portul vechi al Antalyei

Photo Portul vechi al Antalyei

Nu uita sa faci in Antalya!

 1. Sporturi nautice
 2. Plimbare cu buggy in Muntii Taurus
 3. Plimbari cu vaporasul
 4. Obiectivele turistice
 5. Degusti preparate traditionale
 6. Cafea turceasca
 7. Incearca inghetata la o toneta traditionala
 8. Plimbare cu telefericul in Kemer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.