Rezerva si primesti o carte de calatorie cadou

Cartile de calatorie ar trebui mereu sa ne insoteasca.  Pentru o calatorie cat mai placuta va propunem pentru fiecare rezervare efectuata pe site oferim o carte de calatorii gratuita.

Cititul este una dintre cele mai placute indeletniciri intr-o zi relaxanta de vara pe malul marii sau in drum spre destinatie.

Mereu in viata e importanta calatoria si nu destinatia. De aceea propunem pe timpul calatoriei cateva carti fascinante care merita citite si atrag prin farmecul povestii.

1) Jose Saramago – Călătorie prin Portugaliajose-saramago-calatorie-prin-portugalia 1

Cand Jose Saramago s-a hotarat sa scrie o carte despre Portugalia, si-a dorit ca aceasta sa fie diferita de altele cu acelasi subiect: i-a reusit pe deplin. Inregistrandu-si impresiile de calatorie despre tara pe care o iubeste mai mult decat pe oricare alta, Saramago pune Portugalia intr-o lumina pe care numai un autor genial o poate nascoci.

2) Sega – Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal.

namaste-un-roman-de-aventuri-spirituale-in-nepal-editia-2015

După cele trei luni petrecute în ashramul lui Osho din Pune, Sega îşi ia zborul spre Himalaya şi aterizează la Kathmandu, fără să-şi fi propus să cucerească Everestul ori să-l întâlnească pe Yeti, ci să-şi prelungească viza pentru India, să urmeze un curs de Vipassana în izolare şi să facă o vizită la Lumbini, unde s-a născut Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha.

 

3) Timothy Ferriss – Săptămâna de lucru de 4 ore

saptamana-de-lucru-de-4-ore

Una dintre întrebările pe care le auzeam cel mai des când mergeam zi de zi la birou era „Tu cum de ai atât de mult timp să călătorești? Doar lucrezi de luni până vineri și ai tot 21 de zile de concediu, nu?”. Da și nu. Pentru a reuși să am lunar o vacanță de o săptămână dar și escapade de weekend, învățasem să jonglez cu timpul mai bine ca un acrobat.
Și dacă vrei să devii sau ești deja freelancer, cartea asta e un must.

 

4) Mihai Barbu – Vând kilometri

vand-kilometri-editia-a-v-a-adaugita

Un om, o motocicleta, 26 000 km, 4 luni, 13 tari. Peste 500 de imagini incredibile si multe pagini de poveste in 43 de scrisori.

Mihai Barbu este vanzatorul de kilometri. In 2009, a plecat singur timp de patru luni spre Mongolia, calare pe motocicleta lui, Doyle.

 

5) Yeonmi Park – Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord

drumul-catre-libertate-autobiografia-unei-refugiate-din-coreea-de-nord_1_fullsize

Nu este o carte în care să îți găsești inspirația pentru următoarea destinație de vacanță, dar e important să cunoaștem poveștile unor oameni pentru care libertatea înseamnă mai mult decât să poți să pleci în fiecare weekend în vacanță pe alte meleaguri.

6) Alec le Sueur – Hotelul de pe acoperișul lumii. 5 ani în Tibet

hotelul-de-pe-acoperisul-lumii-cinci-ani-în-tibet 1

Intr-o dimineata cetoasa a anului 1988, Alec Le Sueur se urca in avionul spre Tibet; intr-un moment fatidic, semnase un contract cu Holiday Inn Lhasa, dupa ce lucrase o vreme pentru diverse hoteluri de lux din Europa. Astfel, tanarul Alec patrunde intr-o lume complet straina, unde raul de altitudine e o amenintare permanenta.

 

7) Erik Mirandette – Singurul drum spre Nord. 14500 km de noroi și vise

Singurul drum spre N.indd

Incepand din Cape Town, Erik, fratele lui si cei doi prieteni ai lui au calatorit 14 500 de kilometri spre Nord cu motocicletele de teren, experimentand mizeria, frumusetea si pericolele continentului african. Lupta lui Erik de-a lungul calatoriei credintei lui este la fel de captivanta ca si calatoria lui de-a lungul Africii.

8) Sylvain Tesson – În pădurile Siberiei

in-padurile-siberiei

„Am inteles la un moment dat ca, de unul singur, nu voi putea schimba lumea. Asa ca nu mi-a ramas decat sa ma duc undeva departe de lume, sa traiesc singur, intr-o cabana. In padurile Siberiei. Am cumparat o izba de lemn, pe taramurile nimanui, la marginea lacului Baikal. ”

 

9) Peter Mayle – Din nou în Marsilia

din-nou-in-marsilia

Dupa ultima aventura a simpaticului detectiv Sam Levitt in Franta, el s-a gandit ca o vreme nu va mai pune piciorul in Marsilia, cu atat mai mult cu cat frumoasa Elena Morales ii retinea atentia in San Francisco. Dar miliardarul Francis Reboul, o mai veche cunostinta, le face lui Sam si Elenei o oferta de nerefuzat.

Cartile le-am descoperit pe travelgirls.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.